#25N - L'Institut participa en la Festa de Tardor de Cerdanyola del Vallès

Enviat per institut el dt., 20/12/2022 - 11:43

En el marc de la setmana contra les violències masclistes del 25 de Novembre, l’Institut de les Desigualtats va participar a la Festa de Tardor de Cerdanyola del Vallès, a través d’una xerrada i una exposició fotogràfica.

Del 15 de novembre al 15 de desembre, en el marc de la Festa de Tardor de Cerdanyola del Vallès, la Biblioteca Central de Cerdanyola va acollir l’exposició fotogràfica “Trencant Fronteres Internes”.

L’exposició recull els testimonis de 17 dones temporeres a Lleida, amb l’objectiu de visibilitzar les vulneracions i l'existència de fronteres internes relacionades directament amb el racisme i la islamofòbia dins el territori català. Els retrats han estat realitzats per la fotògrafa terrassenca Mireia Comas.

Dimarts 13 de desembre es va realitzar una xerrada- debat envers l’explotació i el racisme que pateixen les dones que treballen en la recollida de la fruita a Lleida, a càrrec de la fotoperiodista Mireia Comas i Gemma Casal , membre de la Plataforma Fruita amb Justicia Social.

D’altra banda, el dijous 17 de novembre, l’Institut va participar en el Museu d’Art de Cerdanyola en un acte sobre la defensa de la lluita i la resistència dels Drets Sexuals i Reproductius. 

L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Cerdanyola, va comptar amb membres de l’associació El Safareig (Lucía Ortiz), ASSIR (Montserrat Martínez) i de l’Institut de les Desigualtats (Olga Dern i Anna Rius) on es van compartir experiències de lluites i serveis entre les realitats properes i del Senegal. El debat es va iniciar posteriorment al visionat del documental “DEFENSORES de Drets Sexuals i Reproductius” que ha presentat la Sra. Ainhoa Yii de l’Associació de Drets sexuals i reproductius que l’han realitzat.