Finalitza el projecte “Feminització de les polítiques locals al Dakar”, finançat per l’Ajuntament de Barcelona

Enviat per institut el dt., 20/12/2022 - 11:39

El projecte “Feminització de les polítiques locals a Dakar (Senegal)” és una iniciativa col·lectiva per conformar una xarxa de dones electes de l'Associació de Juristes Senegalesos (AJS) en col·laboració amb la Xarxa Siggil Jiggen, el Fòrum Social Senegalès, el col·lectiu Dafadoy i l'Institut de les Desigualtats, gràcies al suport tècnic i financer de l'Ajuntament de Barcelona.

Les accions i activitats d’aquest programa es va iniciar al octubre del 2020 i van finalitzar el mes de juny d’enguany, amb un pressupost total de 118.350 euros (80.000 euros finançats per l’Ajuntament de Barcelona).

S'ha implementat a la ciutat de Dakar, així com a set dels seus districtes: Cambérène, Ngor, Mermoz Sacré-Coeur, Grand-Yoff, les Parcelles Assainies, Dieuppeul-Derklé.

El projecte ha aconseguit reforçar les capacitats de lideratge de més de 30 dones i més de 25 joves activistes de Dakar, que han participat en totes les activitats de formació, impacte i promoció del canvis de comportament.

Així mateix, s’ha aconseguit també sensibilitzar sobre les violències i les situacions de masclisme en política local i crear una comissió de seguiment per donar resposta a aquests casos.

Entre d’altres activitats, s’han realitzat:

  • formacions de lideratge i comunicació i sobre activisme feminista per als i les membres del grup d'anàlisi local.

  • una xarxa de dones lidereses i joves activistes a Dafadoye.

  • una “cartografia de la violència” per denunciar els àmbits i les formes de violència masclista als municipis de Dakar i els voltants. 

  • un recull musical que va ser una gran aportació durant les eleccions locals del gener de 2022. 

  • un concurs d’il·lustracions sota la mateixa temàtica “Feminització de la política local”.