Institut de les Desigualtats

TRAJECTÒRIES EDUCATIVES DEL JOVENT MUSULMÀ; RACISME I ISLAMOFÒBIA DEL SISTEMA EDUCATIU CATALÀ

La finalitat principal d’aquest estudi es visibilitzar la construcció de les
trajectòries acadèmiques dels i les joves musulmans en el Sistema Educatiu
Català. Tenint en compte que l’àmbit educatiu esdevé una microsocietat
que reprodueix el conjunt de dispositius i pràctiques estigmatitzadores,
exclusores i racistes que trobem en la societat occidental/majoritària.
En el marc del projecte, les investigadores han dut a terme aquest estudi
perseguint l’objectiu de conèixer el discurs i les pràctiques de caràcter

Informe “Dones lliures de violència i islamofòbia en territoris de pau”

Que a bona part dels països de majoria musulmana queda molt per fer en termes d’igualtat de gènere és una afirmació que no sorprèn a ningú. No es tracta, però, de quelcom que només afecti aquests països i, a més, la relació entre aquesta desigualtat de gènere i l’islam no és ni de bon tros evident. No és menys cert que també els països europeus (i de bona part del món) tenen molt terreny per recórrer en termes d’igualtat de gènere.

Guia Breu de Dones, Resistències i Vulneraciones de Drets Humans a la Frontera Sur

A través de les observacions de les vulneracions de drets i de resistències a la frontera
amb ulls de dones diverses hem volgut explicar una realitat silenciada. Les fronteres són un espai de vulneració de drets, però aquestes vulneracions afecten especialment les dones.

COOPERACIÓ EN TEMPS DE COVID Adaptem els projectes a la pandèmia

DONES LLIURES DE VIOLÈNCIES MASCLISTES A KAOLACK La noves realitats en temps de pandèmia fa més necessaria que mai la tasca de les entitats que treballen en la defensa del drets de les dones a vides lliures de violències. Per això, hem iniciat una fase de suport en confinament a través de l'atenció telefònica pel projecte amb el que colaborem i que desenvolupa l'entitat APROFES a Kaolack (Senegal).

Caracterització clínica de pacients amb discapacitat visual atesos en centres de referència de Medellín, Bucaramanga i Cali

Objectius:

-Descriure les condicions sociodemogràfiques de la població (mitjançant variables codificades en la base de dades de cada institució com a sexe, edat, lloc de procedència, edat d'inici de símptomes, afiliació al sistema de salut, nivell d'estudis).

-Identificar i classificar per segments anatòmics l'etiologia del dèficit visual registrat en les bases de dades d'atenció de pacients amb discapacitat visual.
-Reconèixer en la base de dades que disposi cada institució dades sobre agudesa visual en cada pacient amb discapacitat visual.

Promoció dels drets de les persones amb discapacitat per al desenvolupament de competències productives en el municipi de Santa Tecla

Aquest projecte subvencionat per l'Ajuntament de Terrassa contempla la IIª fase d'activitats a desenvolupar en el municipi de Santa Tecla (El Salvador) per contribuir a l'apoderament dels drets de les persones amb discapacitat. Consisteix en la realització de consultes ciutadanes per a l'elaboració d'una política municipal per a les persones amb discapacitat, la realització d'un diagnòstic a nivell municipal per establir la situació actual del col·lectiu que pateix algun tipus de discapacitat.

Suport a la promoció dels drets de les dones a través de la seva participació en les polítiques públiques i de la seva implicació com a agents de salut comunitària a Dakar, Senegal

Aquest projecte el desenvolupa l'Institut de les Desigualtats (ID) en consorci amb la Fundació Ferreruela i amb la Fédération des Associations de Femmes Sénégalaises (FAFSO) com a contrapart local. Encara que s'obté finançament en la convocatòria 2015 de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el seu inici es dóna l'any 2016.