Imatge
Equip
Cuerpo

ORGANIGRAMA

DIRECCIÓ

Laura Guisasola

Amb més de 20 anys d’experiència en el món de la cooperació, és doctora en biomedicina i especialista en Desigualtats. Membre fundadora de l’Institut, treballa realitzant projectes de recerca i formació universitària.

Medhat Thabet Abomailek

Palestí català, ha treballat en diferents camps de la salut i combina el seu temps lliure entre la defensa dels drets dels pobles i el cultiu de la terra.

Olga Dern

Llevadora des de fa 25 anys. Postgrau en sexologia. Des del 2009 treballa al l’ASSIR  (Atenció a la Salut Sexual i reproductiva) de Sabadell. Bona part de la seva tasca laboral l’ha dedicat a combatre les desigualtats en l’àmbit dels drets sexuals, atenent i realitzant activitats d’educació afectivo- sexual a les dones, als i les joves, a les persones amb diversitat funcional i a les persones trans. També a nivell internacional a través de l’Institut. 

COORDINACIÓ TÈCNICA

Roger Grasas (Administrador)

Llicenciat en Filosofia i Graduat en Fotografia, compta amb una àmplia experiència en el disseny i producció de contingut audiovisual especialment en l’àmbit de la cooperació i l’educació per a la justícia global. Combina la seva creació com a fotògraf amb la docència en estudis visuals (IEFC) així com la Direcció del Postgrau en Fotografia Documental a IDEP Barcelona.

Anna Rius (Responsable de projectes)

Investigadora en desigualtats, ha treballat des de fa més de 25 anys en projectes de cooperació i d’educació pel desenvolupament. Màster en salut pública i Doctora en Biomedicina, realitza la coordinació dels projectes l’Institut.

Maria José (Administració i contabilitat)

Administrativa comptable amb més de 25 anys d’experiència a diferents sectors. Combina la feina a l’Institut amb el seu temps lliure col·laborant com a tècnica en educació especial a escoles de màxima complexitat, aplicant sistemes alternatius i augmentatius de comunicació, habilitats d’autonomia personal i social.

COMUNICACIÓ I IMATGE

Mireia Comas

Fotògrafa freelance amb estudis a l’IEFC, La seva obra es centra principalment en la cultura popular, els moviments socials del seu país i en la denúncia de les injustícies dels més vulnerables.

Marc Castellet

Realitzador, editor i colorista de vídeo, també va estudiar fotografia a l’Institut d’estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) i ha sigut professor de fotografia a l’Escola d’Art Illa. En el camp audiovisual d’entre els seus treballs destaquen projectes com a realitzador documental i publicitari per TV.

Roger Grasas

Llicenciat en Filosofia i Graduat en Fotografia, compta amb una àmplia experiència en el disseny i producció de contingut audiovisual especialment  en l’àmbit de la  cooperació i l’educació per a la justícia global. Combina la seva creació com a fotògraf amb la docència en estudis visuals (IEFC) així com la Direcció del Postgrau en Fotografia Documental a IDEP Barcelona.

PROJECTES DE RECERCA

Laura Guisasola

Com a responsable del grup de recerca Visió Optometria i Salut de la Universitat Politècnica de Catalunya, aporta la seva experiència en direcció de tesines i tesis doctorals en l’àmbit de l’estudi de les desigualtats en Salut Visual  a l’Institut de les Desigualtats.

Corina Tulbure

Investigadora y periodista. Sus áreas de trabajo incluyen las fronteras, racismo, los sistemas de control social y las movilizaciones de las personas migradas sin papeles. Como periodista ha cubierto formas de desplazamiento forzado, control migratorio y procesos políticos en Europa del Este (2013-2020). Obtuvo un doctorado en 2016 en la Universidad de Barcelona y ha colaborado con PRIO y la Universidad de Oslo en un proyecto relacionado con las diásporas y su participación política. Actualmente finaliza un trabajo de investigación centrado en el papel de las emociones dentro del sistema de fronteras con la Universidad Babes-Bolyai de Rumanía.

Anna Rius

Investigadora en desigualtats, ha treballat des de fa més de 25 anys en projectes de cooperació i d’educació pel desenvolupament. Màster en salut pública i Doctora en Biomedicina, realitza la coordinació dels projectes l’Institut.

PROJECTES D'INCIDÈNCIA

Imma Sañé

Llicenciada en Ciències Polítiques, Màster en Relacions Internacionals i Diploma en Gènere i Desenvolupament. Des del 2005 he treballat  en l’àmbit de la cooperació en organismes internacionals com a la Delegació de la Comissió Europea a Kuala Lumpur, Malàisia i de 2007 a 2012 vaig treballar a “ONU Mujeres”, l’agència de les Nacions Unides per a la igualtat de gènere i l’apoderament de la dona, primer a l’Equador i després a Colòmbia. En l’actualitat, treballo com a responsable de Drets Humans i Relacions Internacionals al Consell de l’Advocacia Catalana.

Corina Tulbure

Investigadora i periodista. Les seves àrees de treball inclouen les fronteres, el racisme, els sistemes de control social i les mobilitzacions de les persones migrades sense papers. Com a periodista ha cobert formes de desplaçament forçat, control migratori i processos polítics a Europa de l’Est (2013-2020). Va obtenir un doctorat el 2016 a la Universitat de Barcelona i ha col·laborat amb PRIO i la Universitat d’Oslo en un projecte relacionat amb les diàspores i la seva participació política. Actualment, finalitza un treball de recerca centrat en el paper de les emocions dins del sistema de fronteres amb la Universitat Babes-Bolyai de Romania.

EQUIP AFRICA

Marcel Monteil

Llicenciat en Comunicació i responsable de l’Institut de les Desigualtats al Senegal, compta amb més de 20 anys d’experiència en projectes de cooperació al seu país i a l’Àfrica subsahariana.

EQUIP LLATINOAMÈRICA

Astrid Villalobos

 

ENTITATS COL·LABORADORES 

  • Hèlia Dones
  • UPC (Universitat Politècnica de Catalunya)
  • Centre Espai DiverPsitat
  • InfoTalQual
  • APROFES (Senegal)
  • Association des Juristes Sénégalaises-Femmes Juristes (AJS)
  • Women Study Center (Palestina)
  • Family Defense Society (Palestina)
  • Réseau Siggil Jigeen (Senegal)

 

COFINANÇADORS