Suport a la creació de microempreneduries de dones per a l'enfortiment dels serveis de salut ocular a Dakar, Senegal.

El projecte es proposa la implantació d'un model econòmicament sostenible, basat en la creació de microempreneduries de dones que treballen com a promotores de la salut visual en coordinació amb l'òptica municipal de l'Hospital Abbas Ndao, que reforçarà la seva capacitat per millorar la cobertura i accessibilitat econòmica dels seus serveis.

  • Objectius Específics

1. Millorar la cobertura de Salut Visual de les poblacions més vulnerables de la ciutat de Dakar a través de la implementació d'un model d'atenció en Salut Visual, basat en la creació de microempreneduries de dones, reduint els costos del servei i fent-ho sostenible econòmicament.

2. Millora de l'accés de la població dels barris populars urbans de Dakar a una atenció oportuna per prevenir problemes de Salut Visual.

  • Resultats

1.1 S'haurà brindat suport per a l'establiment de microemprendimientos per a l'atenció bàsica en salut visual i un acompanyament que asseguri la seva sostenibilitat econòmica.

1.2 El model de serveis d'Atenció en Salut Visual comptarà amb personal qualificat a través de la formació tècnica de les promotores de salut visual.

1.3 S'haurà iniciat l'activitat dels microemprendimientos contribuint a ampliar l'accés i cobertura a la Salut Visual, a través de la sensibilització i la descentralització de l'accés a serveis bàsics (prescripció i provisió d'ulleres correctores de presbícia) i detecció de persones amb altres problemes visuals que seran remesos als serveis d'oftalmologia i a l'Òptica Municipal de l'Hospital Universitari Abass Ndao.

2.1 S'haurà enfortit i millorat el servei que presta l'òptica municipal i el servei d'oftalmologia a l'hospital universitari Abass Ndao

2.2 S'haurà millorat l'equipament de l'òptica per augmentar la seva capacitat d'atenció en salut visual.

Tipus de projecte