Els sindicats i la lluita contra el racisme en el món laboral

Autoria:
David Karvala
Data de publicació
Descripció

Hauria estat bé poder fer un informe complet sobre les pràctiques i experiències en la lluita contra el racisme i l’extrema dreta dels sindicats a casa nostra i en altres països.

Però la dificultat per obtenir informació sistemàtica suposa que no ha estat possible a curt termini. Per això, aquest document és més aviat una recopilació de diversos elements relacionats amb el tema.

És material orientat a l’activitat. Alguns informes sobre el feixisme dediquen molt de temps a la terminologia respecte a si tal o qual partit és realment feixista, d’extrema dreta, ultra dreta, nacional populista… També hi ha moltes teories respecte al racisme en les seves diferents formes. Tot i que l’anàlisi i les teories són importants, sempre que tinguem clar que tant el racisme com aquests partits (amb els adjectius que siguin) representen una greu amenaça col·lectiva, val més avançar amb les nostres respostes ja. No podem permetre’ns esperar per arribar a un consens teòric sobre cada detall del perill abans d’actuar per frenar-lo.

Així que esperem que el dossier contribueixi a la feina que tenim per davant.

David Karvala