Qui som?

Imatge
Qui som?
Cuerpo

Fundat el 2003, l’Institut de les Desigualtats és una Organització No Governamental que es proposa com a objectiu principal, investigar, cooperar i lluitar per reduir les desigualtats geogràfiques, socioeconòmiques i de gènere.

Missió

Donar veu als col·lectius vulnerats, fomentar polítiques igualitàries, sensibilitzar a la població i promoure la mobilització col·lectiva a través de la construcció d’espais de debat i de nous discursos que advoquin per la defensa dels col·lectius en situació de desigualtat, com són les dones migrades, les persones racialitzades i les persones llegides com a musulmanes.

Visió

Arribar a ser una organització capdavantera per a les entitats del Tercer Sector a Catalunya de manera que l’Institut de les Desigualtats esdevingui un organisme de referència per als col·lectius més vulnerables i serveixi de suport i ajuda per a aquests.

 

L'antic Observatori

Fundat el 2003, l'Observatori de la Salut Visual –embrió de l'actual Institut de les Desigualtats– era una Organització No Governamental que tenia com a objectiu vincular i fomentar la participació de la societat civil en les activitats de la Càtedra UNESCO de Salut Visual i Desenvolupament. Des dels seus inicis l'Observatori ha participat en nombroses activitats -detallades a la Memòria d'Activitats- aconseguint una vinculació especial en els projectes de sensibilització i cooperació per al desenvolupament. Des de llavors ha estat col·laborant amb més de 80 associacions i organitzacions no governamentals, així com amb una xarxa de voluntariat que, en l'àmbit local, s'ha adherit i participat majoritàriament en les seves activitats a través de diferents projectes de Responsabilitat Social Corporativa i exposicions.